2010. június 11., péntek

Töki pompos


Hozzávalók:

a tésztához:
1 krumpli
25 dkg liszt
1 tk. só
1,5 ek. olaj
0,5 tk. cukor
1 dkg élesztő
1 dl a krumpli főzővizéből

a tetejére:
1 kis doboz tejföl
2 fokhagyma
reszelt sajt

bors
1 lila hagyma
10 dkg húsos szalonna


Elkészítés:
A felkockázott krumplit megfőzzük, összetörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos főzővízben.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, pihentetjük 1 órát.
A megkelt tésztát belenyomkodjuk egy 20x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Elősütjük 10 percig a 200 fokos sütőben.
Az elősütött tésztára rákenjük a tejfölös alapot. Tejfölös alap: a tejfölbe reszelem a sajtot, a fokhagymát, sózom, borsozom.
Megpakoljuk a felszeletelt lila hagymával és szalonnával.
200 fokon 20-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails