
Hozzávalók: 1 db nagyobb őzgerinc formához
50 dkg darált hús (lehet sertés-marha vegyesen)
20 dkg szeletelt bacon
2 tojás
2 marék zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma aprítva
2 tk.pirospaprika
só, bors, aprított petr.zöld
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem egy pici vajon, a tálban várakozó húshoz adom. Beleteszem az összes többi hozzávalót is és jól elkeverem.
Az őzgerincformát egy sütőpapíros tepsire teszem, kibélelem a bacon szeletekkel és belenyomkodom a húsmasszát. A kilógó szalonnákat visszahajtom rá és 200 fokon kb. 35-40 percig sütöm.
Ekkor kiveszem és kifordítom a pástétomot a sütőpapírra, visszateszem addig sülni, míg a szalonna szépen megpirul rajta, ez kb. 15 perc.
Mi melegen ettük főzelékhez, így is nagyon jó, de ha kihűlt és egy éjszakát hűtőben töltött,akkor nagyon finom salátával, vagy szendvicsben felvágott helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése