
Hozzávalók: egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
alaphoz:
1 csomag Győri édes Zabfalatok / 20 dkg omlós keksz
10 dkg olvasztott vaj
krémhez:
25 dkg házi krémsajt / mascarpone
25 dkg tejföl
5 dkg joghurt
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
2 citrom leve és reszelt héja
20 gr zselatin ( 2 kis zacskó Dr.Oetker)
2 nagy doboz őszibarack konzerv
tetejére:
1 nagy őszibarack konzerv
cukor, citromlé ízlés szerint
10 gr zselatin
2 ek.tejszín
Az alap és a krém elkészítése u.az, mint a citromhab tortáé. Egy pici változtatás, hogy a zselatint a citromlében oldom fel, így nem kell plusz folyadék hozzá.
Ha a krém kész, belekeverek kb.1,5 doboz lecsöpögtetett és felaprított barackot, ez megy az alapra. Legalább 2 órára hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a tetejéhez valókat. A szebb barackokból cikkeket vágok a díszítéshez, félreteszem.
A többi barackból kevés befőttlével pürét turmixolok, pikánsra ízesítem cukorral, citromlével. A mennyisége 5 dl legyen. Kiveszek belőle 4 evőkanálnyit ebbe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom. Levéve a tűzről apránként hozzáadom a többi pürét is, hűlni hagyom.
Egy kis pohárban 3 evőkanál zselatinos pürét elkeverek 2 ek. tejszínnel, ezzel "márványozom" a tetejét majd.
A megszilárdult krém tetejére öntöm óvatosan a barackpürét, elsimítom, majd itt-ott rácsurgatom a tejszínest is. Ezt egy villával széthúzogatom, így kapok márványos felületet.
Mehet vissza a hűtőbe egy éjszakára(vagy 1-2 órára) a torta. Tálalásnál díszítem tejszínhabrózsákkal és a félretett barackokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése