2010. június 9., szerda

Kakaós süti


Hozzávalók egy kb. 30x20 cm-es tepsihez:

37 dkg liszt
2 dkg - egy jó púpos evőkanál - (holland) kakaó
1,5 kicsit púpos kávéskanál sütőpor
csipet só

12 dkg zsír vagy 15 dkg margarin
30 (eredetileg 37,5) dkg cukor
1 tojás + 1 tojás sárgája
3 dl tej

zsiradék + liszt a tepsihez
lekvár a töltéshez


A tepsit zsírral kikentem, beliszteztem. Az első négy sorban lévő szárazanyagokat összekevertem.
Egy másik keverőtálban a zsiradékot robotgéppel alaposan kikevertem a cukorral. Beletettem a tojásokat, jó habos masszát kavartam. Keverőkanálra váltottam, a lisztes mixet és a tejet felváltva, adagokban tettem hozzá, majd a tepsibe simítottam.

170 fokos légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt sül meg. Amikor kihűl, akkor lehet kettévágni és tölteni. Érdemes kettévágás előtt alapjában két részre bontani, mert mint mondtam, puha lesz, emiatt könnyen törik; a kisebb darabot könnyebb sérülésmentesen levenni a tetejéről és visszatenni kenés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails