2010. június 14., hétfő
Kekszes meggyes
Tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg puha margarin (vagy vaj)
kb 3 dl tej
10 dkg cukor
Krémhez:
1 cs csokis pudingpor (főzős)
4 dl tej
cukor -ízlés szerint
Tetejére:
50 dkg magozott meggy
25 dkg mascarpone
vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy,hogy linzer tészta-szerű legyen.Elfelezzük,kinyújtjuk és egy közepes tepsibe fektetjük az egyik felét.
Elkészítjük a pudingot a leírás szerint,csak kevesebb tejjel (4 dl-rel).Ha kihűlt,a tésztára simítjuk.Kinyújtjuk a másik tésztát is,rátesszük a pudingos rétegre.A meggyet összekeverjük a mascarponéval,vaníliás cukorral és eloszlatjuk a tészta tetején.Hűtőben 1-2 óra pihentetés legalább.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése