2010. június 14., hétfő

Kekszes meggyes


Tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg puha margarin (vagy vaj)
kb 3 dl tej
10 dkg cukor

Krémhez:
1 cs csokis pudingpor (főzős)
4 dl tej
cukor -ízlés szerint

Tetejére:
50 dkg magozott meggy
25 dkg mascarpone
vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy,hogy linzer tészta-szerű legyen.Elfelezzük,kinyújtjuk és egy közepes tepsibe fektetjük az egyik felét.
Elkészítjük a pudingot a leírás szerint,csak kevesebb tejjel (4 dl-rel).Ha kihűlt,a tésztára simítjuk.Kinyújtjuk a másik tésztát is,rátesszük a pudingos rétegre.A meggyet összekeverjük a mascarponéval,vaníliás cukorral és eloszlatjuk a tészta tetején.Hűtőben 1-2 óra pihentetés legalább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails