
Hozzávalók:
1 doboz 500 gr-os lasagne tészta (nekem most a Lidl-ből, Combino márkanevű)
a lapok mérete kb.9 X 18 cm
raguhoz:
1 kg darált hús (nekem sertés-marha vegyesen)
2 doboz 400 gr-os hámozott paradicsom konzerv
200 gr sűrített paradicsom
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl olívaolaj
só, bors, bazsalikom, oregano
besamelhez:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 liter tej
só, bors, szerecsendió
szórni kb.40 dkg reszelt sajt ( nálunk trappista,mert a parmezánt nem mindenki szereti)
Kivajazok egy 25 X 35 cm-es tepsit.
A raguhoz egy nagy lábosban odateszem az olívaolajon a felkockázott hagymát. Ha már üveges mehet bele az aprított fokhagyma és a darált hús. Kevergetem míg mindenhol kifehéredik, ráöntöm a paradicsomokat, fűszerezem és fedő alatt kis lángon hagyom rotyogni kb. 1 órát. Időnként megkeverem.
Ezalatt elkészítem a besamelt. Egy lábosban felolvasztom a vajat, ráteszem a lisztet, kézi habverővel egy percig keverem, ráöntöm a tejet és folyton kevergetve besűrítem. Ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.
Megreszelem a sajtot, és elkezdem összeállítani az ételt. A vajazott tepsi alját beterítem a tésztalapokkal ( nem kell előfőzni!) erre besamel mártást kenek és jön rá egy adag a raguból, megszórom reszelt sajttal.
Ismét tésztalapok következnek, majd besamel, ragu, sajt. Összesen 5 réteg lesz tésztából, a legutolsó tésztasorra már csak a maradék besamel kerül és reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése