2010. június 10., csütörtök

Lasagne


Hozzávalók:
1 doboz 500 gr-os lasagne tészta (nekem most a Lidl-ből, Combino márkanevű)
a lapok mérete kb.9 X 18 cm

raguhoz:
1 kg darált hús (nekem sertés-marha vegyesen)
2 doboz 400 gr-os hámozott paradicsom konzerv
200 gr sűrített paradicsom
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl olívaolaj
só, bors, bazsalikom, oregano

besamelhez:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 liter tej
só, bors, szerecsendió

szórni kb.40 dkg reszelt sajt ( nálunk trappista,mert a parmezánt nem mindenki szereti)

Kivajazok egy 25 X 35 cm-es tepsit.

A raguhoz egy nagy lábosban odateszem az olívaolajon a felkockázott hagymát. Ha már üveges mehet bele az aprított fokhagyma és a darált hús. Kevergetem míg mindenhol kifehéredik, ráöntöm a paradicsomokat, fűszerezem és fedő alatt kis lángon hagyom rotyogni kb. 1 órát. Időnként megkeverem.

Ezalatt elkészítem a besamelt. Egy lábosban felolvasztom a vajat, ráteszem a lisztet, kézi habverővel egy percig keverem, ráöntöm a tejet és folyton kevergetve besűrítem. Ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.

Megreszelem a sajtot, és elkezdem összeállítani az ételt. A vajazott tepsi alját beterítem a tésztalapokkal ( nem kell előfőzni!) erre besamel mártást kenek és jön rá egy adag a raguból, megszórom reszelt sajttal.

Ismét tésztalapok következnek, majd besamel, ragu, sajt. Összesen 5 réteg lesz tésztából, a legutolsó tésztasorra már csak a maradék besamel kerül és reszelt sajt.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails