2010. június 10., csütörtök

Mini sajtos hajtovány


Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 ek.burgonyapehely ( elhagyható)
1 ek.só
1 kk.cukor
1 dl olaj
350 ml tej
2,5 dkg friss élesztő
csipet aszkorbin

kenéshez:
10 dkg puha vaj
1 tojás fehérje
1 kk. só
egy csokor petrezselyemzöld aprítva
esetleg 1-2 gerezd fokhagyma préselve

szóráshoz:
reszelt sajt / sonka / kolbász / bacon

tetejére kenéshez:
1 tojássárga pici vízzel keverve, magok / sajt szórni


A hozzávalókból a gép tésztát dagaszt, hagyom duplára kelni.

Közben elkészítem a kencét: a puha vajat kikeverem a sóval, fehérjével, petr.zölddel, fokhagymával. A sajtot megreszelem.

Ha nagyobb csigákat szeretnék, 2 felé, ha kisebbeket akkor 4 felé osztom a tésztát. (most ezt tettem) Egyenként vékony téglalappá nyújtom a 4 tésztát, megkenem a négyfelé osztott vajas krémmel, megszórom reszelt sajttal, feltekerem őket, mint a beiglit.

Trapéz alakú darabokra vágom, így mennek a sütőpapíros tepsikre. Kelesztem még fél órát, lekenem a tojássárgával, (meg lehet szórni a tetejét maggal, sajttal) és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

Másnap is puha, sokféle töltelékkel variálható, ideális gyerek uzsonna a suliba. (persze oda fokhagyma nélkül)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails