2010. június 14., hétfő

Lúdláb


Tésztához:
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
6 egész tojás
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 ek kakaópor
rumaroma
magozott meggy szemek

Mázhoz:
2 tábla étbevonó
2 ek olaj

Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk,közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot,majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet,a kakaót,a sütőport és az olajat.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük(180 °C).A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük.A margarint a porcukorral,a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a langyos krémet,mikor sima a krém belekeverjük a lecsepegtetett meggy szemeket.A tésztát félbevágjuk,közepét megkenjük a krémmel és hűtőbe tesszük,hogy picit dermedjen.Ha megdermedt,akkor háromszögekre vágjuk a tésztát és körbekenjük az olajjal elkevert olvasztott bevonóval.A bevonó dermedéséig visszarakjuk a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails