2010. június 14., hétfő

Szilvás gombóc


60 dkg főtt, áttört burgonya
1 dkg fagyos zsír
20 dkg rétesliszt
2 ek olaj
1 tojás
4-6 ek zsemlemorzsa
10 szem kimagozott szilva
3 ek barna cukor

fahéj

Szóráshoz:
porcukor vagy porcukorral elkevert darált mák

Elkészítés:
A burgonyát a liszttel,csipetnyi sóval,tojással és a zsírral összegyúrjuk.A tésztát 10 percig pihentetjük.Majd kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepére helyezünk egy cukorral és fahéjjal meghintett szilvát és kis gombócokat formázunk.Forrásban levő vízbe rakjuk a gombócokat.Közben az olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére,kiszedjük őket és a zsemlemorzsában megforgatjuk.Porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails