2010. június 15., kedd

Medvetalp


15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
5 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg liszt
10 dkg mazsola
reszelt citrom és narancshéj (kandírozott is lehet)

Mázhoz:

100 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
1 ek olaj

Elkészítés:
A diót ledaráljuk,a mazsolát pedig kicsit összevágjuk.A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy edénybe öntjük,folyamatosan kevergetve felfőzzük.Nem szabad sokáig főzni,csak éppen, hogy egy kicsit kezdjen el a massza forrni.Utána a tűzről levesszük és belekeverjük a lisztet.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk,egymástól 2-3 cm távolságra.Előmelegített sütőben 5 -6 perc alatt készre sütjük.Akkor jó,ha a széle már kicsit barnulni kezd.Ha megsült,kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel könnyen leválaszthatjuk a sütőpapírról.Míg a kekszek hűlnek,a mikróban megolvasztjuk a csokoládét,belekeverjük az olajat.
A hideg kekszek közepére egy kevés csokoládét csorgatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails