2010. június 15., kedd

Császárzsemle


25 dkg kenyérliszt (legjobb, ha 00-ás, de BL80-as is lehet)
25 g friss élesztő
1,25 dl langyos tej
1 tk cukor
1 púpos kk só
3 ek vaj

Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet.Kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáöntjük a tejet,rászórjuk a cukrot és letakarva 10 percre,langyos helyre félretesszük.Hozzáadjuk a sót és egy evőkanálnyi puha vajat,majd kézzel vagy a robotgép dagasztókarjával tésztává gyúrjuk a hozzávalókat.
A tésztabucit liszttel hintett tálba tesszük és meleg helyen 45 perc alatt kelesztjük.Átgyúrjuk a tésztát,hat egyenlő részre osztjuk,mindegyikből golyót gömbölygetünk és vajjal vékonyan kikent tepsire/ sütőlemezre sorakoztatjuk,tisztes távolságban egymástól.Következik a második, ezúttal 30 perces kelesztés.Közben a sütőt előmelegítjük: légkeverésen 180 fokra.Kelesztés után kereszt alakban bevágjuk a zsemlék tetejét, bedugjuk a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.Evőkanálnyi vajat olvasztunk és megkenjük vele a még forró zsemléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails