2010. június 10., csütörtök

Meggyes-zselés szelet


Hozzávalók:

tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
egy csipet sütőpor
1 tojás

töltelék:
2 csomag vaníliapuding
6 dl tej
5-6 ek.cukor
4 pohár tejföl ( nekem ez 560 gr tejfölt jelent)
1 üveg meggybefőtt

öntet a tetejére:
5 dl meggybefőttlé (ha nincs ennyi, kiegészítem vízzel)
2 csomag Oetker piros tortazselé
(én tettem hozzá fél citrom levét is)

A lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral, elmorzsolom a vajjal, beleütöm a tojást és összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom és egy 24 X 32 cm-es tepsibe rakom.

(legközelebb elősütöm 10 percet 180 fokon, sütőpapírral és szárazbabbal a tetején)

A krémhez a pudingot megfőzöm, hozzákeverem a tejfölt és ráöntöm a tésztára. A leszűrt meggyekkel megszórom a tetejét és 175 fokon kb. 25 percig sütöm.

Hagyom hűlni kicsit, ezalatt elkészül a zselé a tetejére a zacskón lévő leírás szerint, még melegen a tésztára öntöm. Kihűlés után megy a hűtőbe egy éjszakára, másnap szépen lehet vágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails