2010. június 15., kedd

Méteres kalács


Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
26 dkg porcukor
1 dl langyos víz
1 dl étolaj
26 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 dkg kakaó

Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
3 dl tej

Teteje:
7,5 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál langyos tej

Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük,a langyos vizet és olajat kicsinyenként felváltva belekeverjük,hozzáadjuk a lisztet,sütőport és a tojások felvert habját.Ketté vesszük,egyikbe 3 dkg kakaót keverünk.Zsírozott,lisztezett őzgerinc sütőbe sütjük,külön-külön a sárgát és kakaósat.

Krém:
Margarint porcukorral habosra keverjük.Pudingot a tejben megfőzzük és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.

Összeállítás:
A megsült és kihűlt tésztákat szeletekre vágjuk és felváltva a sárga és kakaós tészta szeleteket összeragasztjuk a krémmel.Jól kihűtjük.

Teteje:
Margarint porcukorral,kakaóval,langyos tejjel felmelegítjük és bevonjuk vele.Ferdén szeleteljük.

Forrás: http://www.receptbarlang.hu/index.php/konyhakert/103-recept/archivalt/1270-meteres-kalacs-recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails