2010. június 15., kedd
Tejfölös husi
70 dkg csirke,vagy pulykamell
1 nagy pohár tejföl
2 ek mustár
10 ek zsemlemorzsa
1 ek búzadara
3 db babérlevél
só
ételízesítő
Sütéshez
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk,besózzuk és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük.
Közben felteszünk kb. 2 l vizet forrni,amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és 3 db babérlevelet dobunk.Ha a húsok megsültek,a vízben teljesen puhára főzzük.Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe.Ezután a forró vízhez adjuk a 10 ek prézlit,1 ek búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt.10 percig összefőzzük,a prézlitől és a darától sűrű,szaftos lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése