2010. június 15., kedd
Skót krémes
Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1 dl langyos tejben 1 dkg szalalkáli ,/ha még szükséges kevés tejet tegyünk hozzá/.
Krém:
1 l. tej
5 tojás
20-25 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
15 dkg liszt
1 vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Lisztet a margarinnal,porcukorral,csipet sóval elmorzsoljuk,hozzáadjuk a szalalkális tejet és könnyen gyúrható tésztát készítünk.Hagyjuk legalább egy órát állni.Pihenés után gáztepsi hátán 3 lapot sütünk.180 fokon kb. 8 perc kell hozzá.
Krém:
Az 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.Az 5 tojás sárgáját a cukorral,liszttel, pudingporral és kevés tejjel /az 1 literből vegyük el/,simára keverjük.A maradék tejet melegítjük és amikor már meleg,de még nem forr a masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Még forrón összekeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjével.A lapokat megkenjük,letakarjuk,egy éjszakát hagyjuk puhulni.Másnap felszeleteljük,porcukorral meghintjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése