2010. június 11., péntek
Szűzérmék sajtkrémes zöldségkörettel
Hozzávalók:
2 kisebb szűzérme
1 fej fokhagyma (ebből egy nagy gerezd a zöldségekhez kell)
só, bors, paprika, majoranna
20 dkg kelbimbó
3 közepes sárgarépa
10 dkg sajtkrém
2 dl tejszín
olaj
4 babérlevél
fél dl fehérbor
A szűzérméket befűszerezzük, majd felhevített olajban néhány percig sütjük minden oldalát. Ezután tűzálló tálba rakjuk, aláöntjük a serpenyőből az olajat, hozzáadjuk a bort és a babérlevelet. Lefedjük alufóliával, rárakjuk a fokhagymát, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és megpirítjuk.
A kelbimbót és a sárgarépát megtisztítjuk, utóbbit vasatagabb karikákra vágjuk. A répát kevés olajban megfuttatjuk, puhára pároljuk. A kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük. A sajtkrémhez adjuk a tejszínt, az egy gerezd fokhagymát, kevés sót, meghintjük egy kis őrölt tarkaborssal, majd összefőzzük, és ráöntjük a zöldségekre.
A zöldségköret önmagában is nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése