2010. június 14., hétfő

Tavaszi aprópecsenye


60 dkg pulyka- vagy csirkemell
3 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
15 dkg főtt füstölt sonka
30 dkg zöldség /sárgarépa, borsó, brokkoli/
2 dl főzőtejszín
őrölt fehérbors
majoranna
só ízlés szerint
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1-2 dl fehérbor
10 dkg vaj

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk.A vöröshagymát finomra aprítjuk és a vajon megpároljuk.Rádobjuk az összezúzott fokhagymát.Rátesszük a húst és fehéredésig forgatjuk a vajban.Kevés fehérborral felöntjük,hogy éppen ellepje.A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk.A borsót és a répát a húshoz adjuk.Ízesítjük sóval és a fűszerekkel.
Beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Ha már majdnem puha benne minden,beletesszük a brokkolit.A főzőtejszínt elkeverjük 2 ek liszttel és a húsra öntjük.Kicsit összeforraljuk,utána ízesítünk.Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails