2010. június 14., hétfő

Almás-krémes


Tészta:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó


Krém:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
18 dkg porcukor

Teteje:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

Elkészítés:
Tészta:
Alufóliával bélelt tepsibe szeleteljük,szorosan egymás mellé a megtisztított,magházától eltávolított almát.Tojások sárgáját a porcukorral,vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,sütőport,és végül a tojások felvert habját.Felét az almára simítjuk,másik felébe keverjük a kakaót és a sárga rétegre csorgatjuk.Előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
Margarint a porcukorral habosra keverjük,pudingport tejben megfőzzük
és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztáról lehúzzuk az alufóliát
és az almás felére kenjük a krémet.
Teteje:
Csokit a vajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails