2010. június 14., hétfő
Lekváros gombóc
60 dkg krumpli
kb. 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
1 ek búzadara
2 ek étolaj
1 tojás
só
zsemlemorzsa
lekvár / gyümölcsíz
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük héjában vagy hámozottan,ki hogyan szereti.Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük.Sózzuk,hozzáadjuk a búzadarát,a lisztet és a tojást.(Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá,hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.)Összegyúrjuk és pihentetés nélkül dolgozzuk ki.1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki és kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.Közepére kemény lekvárt teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és a lisztezett kezünkkel gombócokká formáljuk.Forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére,még egyet forralunk rajta, és étolajban pirított zsemlemorzsára szedjük.Porcukorral hintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése