2010. június 15., kedd

Babpiskótás süti


20 dkg babapiskóta
1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
meggylé
2 kk rum (rumaroma)
kakaópor

Krémhez:
3/4 l tej
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje

Elkészítés:
Kevés tejjel,10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.Felforraljuk a megmaradt tejet és felfőzzük a pudinggal,majd belekeverjük a kemény habot is,amit kevés ideig kevergetve főzünk.Kis ideig hűl a krém ezalatt.
30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat.Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet.Kihűtjük.
Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails