2010. június 15., kedd

Pille szelet


Tésztához:
38 dkg liszt
8 dkg porcukor
8 dkg zsír
10 g szalagáré
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
1 dl tej
3 dkg margarin (a sütőlap bekenéséhez)

Krémhez :
5 dl tej
5 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A szalagárét a tejben feloldjuk.A lisztet a zsírral elmorzsoljuk és az összes tésztához valóval,a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk.Jól nyújtható,puha tésztát kapunk,ha szükséges,még pici tejet adhatunk hozzá.A tésztát 4 cipóba osztjuk és egyenként vékony,kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.A sütőt előmelegítjük és a sütőlapot,vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk.A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra.200 C°-on kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük.A kisült lapot tálcára csúsztatjuk és jöhet a következő.Amikor a lapok kisültek,megfőzzük a krémalapot.A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett főzzük,míg sűrű nem lesz.Ez kb. 15 percet vesz igénybe.Amikor megfőtt,kihűtjük,közben néha megkeverjük.
A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.Amikor a krémalap teljesen kihűlt,összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.
Megtöltjük a lapokat,arányosan háromfelé osztva a krémet.A süteményt csak másnap szeleteljük,addig hűtőben tartjuk.Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails