2010. június 14., hétfő
Baconos virsli hagymás burgonyapürével
4 db minivirsli
4 vékony szelet bacon
Sütéshez:
olívaolaj
Krumplipüréhez:
3 nagyobb db krumpli
2 ek margarin
2 ek tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg edami sajt reszelve
só
bors
Elkészítés:
A virsliket szorosan betekerjük baconnel,úgy, hogy ne jöjjön le a sütésnél.Serpenyőben,forró olívaolajon 10 percig sütjük őket gyakori forgatás mellett.A krumplipüréhez a krumplikat meghámozzuk és felvágjuk.Lábosban vizet forralunk és beletesszük a felvágott krumplikat.Amíg fő, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.Ha a krumpli megfőtt, lecsepegtetjük és alaposan összetörjük.Hozzáadjuk a sót,borsot,tejfölt,vajat és habosra keverjük.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése