2010. június 14., hétfő

Túrós zserbó


Tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 margarin
2 ek tejföl
1 tojás + 1 sárgája
1/2 cs sütőpor
3 ek kakaópor

Töltelékhez:
75 dkg túró
5 dkg margarin
3 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
20 dkg cukor
2 ek búzadara
3 tojás kemény habja

Többi réteghez:
lekvár
darált dió

Tetejére:
1 tábla étcsokis tortabevonó

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,a masszát három részre osztjuk.Az elsőt kinyújtjuk.A tepsit kivajazzuk és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral,megszórjuk darált dióval.Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
Rásimítjuk a túrókrémet.Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral,majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót.Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot,amelyet villával megszurkálunk.Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük(200 °C).Ha kihűlt,bevonjuk tortabevonóval a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails