2010. június 14., hétfő
Hagymás aprópecsenye
50 dkg sertéslapocka
4 nagy fej vöröshagyma
4 ek olaj
késhegynyi szerecsendió
1 ek borecet
1 dl tejföl
1 dl tejszín
só
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a húst,felforrósított olajon lepirítjuk,sózzuk,rászórjuk a szerecsendiót. Aláöntjük az ecetet,1 dl vizet és a tejfölt és fedő alatt puhára pároljuk.Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük,hozzákeverjük a tisztított és felkarikázott vöröshagymát és fedő nélkül addig pároljuk,amíg a hagyma üvegessé válik.Ha kész, ráöntjük a tejszínt és összekeverjük.Főtt burgonyával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése