2010. június 14., hétfő

Bakonyi pulykamell


4 szelet pulykamell
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
pirospaprika

1 zöldpaprika
1 kis paradicsom
őrölt kömény
Erős pista
2,5 dl húslé

Elkészítés:
Az enyhén kivert hússzeletek sózzuk és az olvasztott vajon mindkét oldalát sütjük.Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk,hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát.Ha a levét elfőtte,megszórjuk pirospaprikával,és azonnal felengedjük húslével.Fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott paprikát,paradicsomot és puhára pároljuk a gombát.A paprika és paradicsom héját kiszedjük,tejfölt a liszttel simára keverjük és a mártást behabarjuk,Erős pistával még pikánsabbá tesszük a mártást.Hússzeleteket tűzálló tálra tesszük,ráöntjük a mártást,és sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails