2010. június 14., hétfő

Tejkrém szelet


Tésztához:
1 kk szódabikarbóna
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 ek méz
5 dkg vaj
2 ek kakaó
2 db tojás

Krémhez:
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
7 dl tej
1 ek liszt
3 dl tejföl
3 cs tejszín ízű pudingpor

Tetejére:
10 dkg tortabevonó csoki
1/2 dl olaj
porcukor

Elkészítés:
A tojást,a kakaót,a mézet,a vajat vagy és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.Ha langyosra kihűlt,belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát.Jól összedolgozzuk,majd két lapot sütünk belőle.A két lapot az előmelegített,forró sütőben sütjük(200 °C),a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk,majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk és azon nyújtjuk ki a tészta felét.A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat,könnyen megég a magas cukortartalom miatt!A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról,forrón puha, könnyen alakítható,kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz.Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot és így hagyjuk kihűlni.3 lapban is süthető.A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel,majd sűrűre főzzük.Kihűtjük.
A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal,cukorral és a tejföllel csomómentesre.
A krémet a két lap közé töltjük.1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni!Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul.A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal,majd a tészta tetejére öntve,határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos,széles késsel egyenletesen elsimítjuk!Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki,odakaphatja a kést és mattá,töredezetté válhat.Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails