2010. június 14., hétfő

Banános kekszes


3 darab banán
1,5 csomag babapiskóta
rum aroma
baracklekvár
3 csomag háztartási keksz

Krém:
1 l tej
2 csomag vaníliáscukor
8 evőkanál rétesliszt
1 csomag vaníliás pudingpor
8 evőkanál cukor
40 dkg margarin

Csoki:
15 dkg ét tortabevonó csoki
5 evőkanál olaj

Elkészítés:
A krémhez a réteslisztet,cukrot,pudingport,vaníliás cukrot szárazon összekeverjük,kevés tejjel csomómentesen kikeverjük,a többi tejet hozzáadjuk és jó sűrűre főzzük.Ha kihűlt,a kikevert margarinnal összekeverjük.Egy tepsit /kb.38x25 cm-es/ lerakunk a keksz felével,megcsepegtetjük rum aromával.Rákenjük a krém felét,egy sor babapiskótát teszünk rá,megkenjük lekvárral.Rákarikázzuk a banánt,rákenjük a krém másik felét,kekszet,és bevonjuk csokival.Másnapra puhul meg és akkor lehet szeletelni.A krém rákenésénél vigyázni kell,ne csússzon szét a keksz és a banán se csússzon le,ha nem magas falú tepsibe készítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails