2010. június 9., szerda

Csirkeérme tésztával


Hozzávalók 3-4 személyre:

20 dkg tojásos metélttészta (nálunk házi, sok tojásos)
40 dkg csirkemellfilé szélesebb, vékony érmékre vágva
2 evőkanál olaj
hüvelykujjnyi friss gyömbér vékony csíkokra vágva
1 kávéskanál ötfűszer-keverék
3 szál apróra vágott újhagyma (helyett nálunk 1 közepes lilahagyma apróra vágva)
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál folyékony méz
kis maroknyi vágott korianderlevél (helyett petrezselyemlevél)
tengeri só
frissen őrölt bors
citromlé
(chilipor vagy kimagozott chilipaprika))

Előkészítettem a húst és a zöldségeket. A tésztának feltettem egy nagy edénybe vizet forralni, amikor a víz felforrt, beletettem a tésztát és készre főztem.

Közben egy serpenyőben az olajat felforrósítottam. Beletettem a hagymát és a gyömbért pár percig pirítottam. Ha chilipaprikát használtam volna, azt is ekkor tettem volna bele. Beletettem a húsérméket, addig kevergettem, míg világosbarnára változtak, rájuk szórtam az ötfűszer-keveréket (itt muszáj volt közben 1 evőkanálnyi vizet is adni, mert le akart ragadni...). Hozzáadtam a mézet és a szójaszószt, sóztam, borsoztam, nemsokára készen volt a tészta, leszűrtem, azt is belekevertem. Amikor elzártam, rászórtam a petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails