
Hozzávalók:
375 ml liszt
250 ml cukor
150 ml holland kakaópor
2 lapos teáskanál szódabikarbóna
1 lapos teáskanál sütőpor
csipet só
200 ml joghurt
100 ml olaj
200 ml kávé (100 ml forró vízben feloldottam 1 teáskanál instant kávét, majd felengedtem 200 ml-re vízzel)
2 nagyobb tojás
Egy 26 cm-es tortaforma alját kikentem zsírral, majd kiliszteztem. A sütőt bekapcsoltam légkeveréses 175 fokra.
Összekevertem egy kézi habverővel a tojást a kávéval, a joghurttal és az olajjal, félretettem.
A liszthez tettem a sütőport, a szódaport, a sót, a cukrot és a kakaóport, összekevertem. Ehhez egy műanyag lapáttal hozzákevertem a nedves összetevőket.
A tortaformába öntöttem, kb. 35 percig sült. 25 percnél biztos, ami biztos alapon betakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy megégjen. Rácsra tettem hűlni, amikor langyos volt, kivettem a formából és porcukorral meghintettem.
Voltak "beugrós tesztelők", akik segítettek elfogyasztani, így nem maradt ránk az egész:) Tejszínhabbal vagy/és baracklekvárral ettük, finom volt!
A fényképek dicséretét nem várom el, de leírnám, hogy ilyen bitang nehéz dolgom régen volt! Sem a fényviszonyok, sem a fényképezőgépem nem segített abban, hogy szebbek legyenek a fotók... Kb. 50, azaz ötven fényképet csináltam, hogy ezt a gyönyörű, sötétbarna csodát valamilyen szinten vissza tudjam adni, legalább részben. Nem tudom, mennyire sikerült...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése