
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
6 dkg liszt
1 tk pirospaprika
1 mk majoranna
1 mk őrölt bors
1 tk só
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 ek olívaolaj
A csirkemelleket négy darabba vágjuk.A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel és a fokhagymával.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk.
A hússzeleteket megforgatjuk a fűszeres lisztben és a tálba tesszük,egymás mellé.Rászórjuk a megmaradt lisztet,rákarikázzuk a hagymát{én apró kockákra vágtam}.
A tejfelt összekeverjük a reszelt sajttal és az olajjal,majd a hús tetejére kenjük.Alufólia alatt 1 órát sütjük,majd levéve a fóliát,rápirítunk a tetejére.
Lencsesaláta
30 dkg lencse
2 ek méz
1 ek almaecet
1 ek olívaolaj
1 kk borsika
1 kk provance-i fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej hagyma apróra vágva
A lencsét előző este beáztatjuk és másnap puhára főzzük.Kihűtjük.A többi hozzávalóból salátaöntetet készítünk és leöntjük vele a lencsét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése