2010. június 10., csütörtök

Pulyka gyros saláta-alapon


750 gr csíkokra vágott pulykahús

Pác:
1/2 citrom leve
1 ek oregánó
1 ek kakukkfű
0,5 dl olívaolaj

bors
1 gerezd tört fokhagyma

Alap:
2 közepes hagyma negyedelva és vékonyra végva
3 ek paradicsomszósz vagy sűrített paradicsom
3 ek olívaolaj

A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a húst.Alufóliával lefedjük a tálat és 30 percre betesszük a hűtőbe.Ez alatt az idő alatt összeütjük a salátát.Kivesszük a tálat,a húst a 3 ek olajon megpároljuk-sütjük.Kiszedjük a serpenyőből.A visszamaradt olajon megpároljuk a hagymát,ha kész, hozzáadjuk a paradicsomszószt.Visszatesszük a húst a mártásba és alaposan összekeverjük.Készen vagyunk.


Saláta
1/2 káposzta felcsíkozva
1 paprika felcsíkozva
3 dl joghurt
4 gerezd tört fokhagyma

bors
Mindent alaposan összekeverünk.


Tálalás
a tányérra tetszés szerinti mennyiségű salátát helyezzünk erre pedig nagy adag gyrost pakolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails