
750 gr csíkokra vágott pulykahús
Pác:
1/2 citrom leve
1 ek oregánó
1 ek kakukkfű
0,5 dl olívaolaj
só
bors
1 gerezd tört fokhagyma
Alap:
2 közepes hagyma negyedelva és vékonyra végva
3 ek paradicsomszósz vagy sűrített paradicsom
3 ek olívaolaj
A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a húst.Alufóliával lefedjük a tálat és 30 percre betesszük a hűtőbe.Ez alatt az idő alatt összeütjük a salátát.Kivesszük a tálat,a húst a 3 ek olajon megpároljuk-sütjük.Kiszedjük a serpenyőből.A visszamaradt olajon megpároljuk a hagymát,ha kész, hozzáadjuk a paradicsomszószt.Visszatesszük a húst a mártásba és alaposan összekeverjük.Készen vagyunk.
Saláta
1/2 káposzta felcsíkozva
1 paprika felcsíkozva
3 dl joghurt
4 gerezd tört fokhagyma
só
bors
Mindent alaposan összekeverünk.
Tálalás
a tányérra tetszés szerinti mennyiségű salátát helyezzünk erre pedig nagy adag gyrost pakolunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése