
Hozzávalók a répakockához:
A tésztához:
7,5 dkg étcsoki / Tibi 60 %-os
10 dkg dió
30 dkg répa
12,5 dkg vaj vagy margarin
12,5 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
3 tojás
7,5 dkg liszt
7,5 dkg zsemlemorzsa
1/2 zacskó sütőpor
A mázhoz:
12,5 dkg porcukor
3-4 evőkanál citromlé
A díszítéshez:
kandírozott citromdarabok
Elkészítés:
A répát kislyukú reszelőn lereszeltem, a diót és a csokit durvára vágtam.
Keverőtálba tettem a vajat és a cukrokat, krémessé kevertettem a robotgéppel. Közben a lisztet összekevertem a zsemlemorzsával, sóval, a citromhéjjal és a sütőporral. A vajas masszához egyenként hozzáadtam a tojásokat és jól elkevertettem.
A lisztkeverékhez hozzátettem a diót és a csokit. Amikor már jó krémes volt a robotgépben az elegy, akkor készen állt arra, hogy továbbléphettem. A robotgépet leállítottam, fakanállal belekevertem a masszába adagonként a lisztes keveréket és a répát.
Egy 30x20-as tepsit zsiradékkal zsírral kikentem, zsemlemorzsával meghintettem, beletettem a masszát. Elsimítottam a tepsiben, kicsit a szélek felé húztam a tésztát. 180 fokos légkeveréses vagy 200 fokos alsó-felső sütésű, előmelegített sütőben 35-40 percig sül. Amíg kihűlt, egy kis tálkában összekevertem a porcukrot és a citromlevet. Kissé folyós, de nem túl híg masszát kell kapni.
A citrommázat a kihűlt sütemény tetejére kentem. Kockákra vágtam a tésztát és mindegyik tetejét egy darab kandírozott citrommal díszítettem.
Nagyon finom, édeskés-savanyú ízvilága lett, a fogunk alatt időnként roppant egy falat dió- vagy csokidarab. Hűvös helyen 4-5 napig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése