
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 mokkáskanál vaníliaaroma
3 dkg cukor
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 tojás
17 dkg cukor
10 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
(5 dkg durvára vágott dió)
A mázhoz:
1 púpos evőkanál porcukor
1 púpos evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
A kiválasztott tepsit kizsíroztam, kiliszteztem, de lehet sütőpapírt is tenni bele.
A túrót összekevertem a 3 dkg cukorral és a vaníliával, félretettem. A lisztet egy másik kisebb tálban a sóval és a sütőporral elegyítettem (ide került volna a dió is). A vajat és a kakaót egy kisebb lábosban kicsi lángon folyamatos keverés közben összemelegítettem.
A tojásokat a 17 dkg cukorral addig vertem a robotgéppel, amíg kifehéredett. Hozzátettem a kakaós vajat, majd a lisztes elegyet is, összekevertem.
A tepsibe kanalaztam a fele kakaós tésztát. Rákanalaztam a túrós masszát, majd erre került a maradék kakaós tészta.
Előmelegített 180 fokos alsó-felső sütésen 40 percig sütöttem, de elég lett volna 35 perc is a 22x22-es tepsimben. Ha kisebb a tepsi, akkor nyilván valamivel több idő fog kelleni.
A mázhoz az aktuális kedvenc receptemet alkalmaztam. Összekevertem a cukrot a kakaóval és a vízzel, felmelegítettem, kanalanként hozzáadtam az olajat, majd a sütemény tetején elosztottam. (Persze akár olvasztott étcsokit is lehetne rátenni, az is nagyon finom!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése