2010. június 14., hétfő
Diós-meggyes-mákos süti
2x 200 g liszt
2x 150 g cukor
150 g darált mák
150 g darált dió
2-2 tojás
1-1 cs sütőpor
1-1 citrom reszelt héja
1 kis doboz tejföl
2-3 dl tej
1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
150 g cukrot 2 tojássárgájával,pici tejjel habosra keverjük.Hozzáreszeljük 1 citrom héját.
Fél doboz tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet szép apránként hozzákeverjük.Ugyanígy hozzáadagoljuk a darált mákot.Kb. 1 dl tejjel hígítjuk,hogy sűrű,de folyékony masszát kapjunk.
Ugyanilyen módon elkészítjük a diós masszát is, de ezt kicsit hígabbra,több tejet -kb. 2 dl-t - adunk hozzá.(Ez azért fontos,mert ez lesz a második réteg és ha nem folyékonyabb,mint a mákos,akkor túlságosan keveredni fog a két massza egymással és nem tudjuk egyenletesen elosztani a tepsiben.)A 4 tojásfehérjét felverjük kemény habbá pici sóval.Fele-fele arányban óvatosan hozzákeverjük mindkét masszához.Kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük a mákos masszát,szépen elegyengetjük benne.A lecsepegtetett meggynek a felét rászórjuk.
Ezután jöhet a diós massza,szép egyenletesen öntögetjük a tepsibe,hogy mindenhová jusson.
A maradék meggyet rászórjuk a tetejére.Előmelegített sütőbe tesszük(160 °C),kb. 40-50 perc a sütési idő,de mindenképpen tűpróba szükséges.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése