2010. június 12., szombat

Dominó


Barna tésztához:
4 tojás
200 g porcukor
200 g liszt
2 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej

Fehér tésztához:
200 g porcukor
200 g zsiradék
150 g tejpor

Töltelékhez:
sárgabarack lekvár
215 g darált dió
6 ek rum (hogy kenhetó legyen)

Csokis réteghez:
100 g étcsokoládé
50 g zsír
pár csepp olaj

Elkészítés:
Barna tészta készítése:
A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük.A lisztet,cukrot,kakaót és a sütőport összekeverjük és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz,a tejjel és az olajjal együtt.Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.Kikent,lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.Tűpróbával megállapítjuk,hogy mikor kész.(Figyeljük a tésztát,mert ha sokáig sül,kiszárad!)Amikor kihűlt a tészta,megkenjük vékonyan baracklekvárral és rámorzsoljuk a diós réteget. Elsimítjuk.
Fehér tészta készítése:
A zsiradékot lereszeljük,hozzáadjuk az átszitált tejpor-cukor keveréket és szépen kézzel összedolgozzuk.Türelmesen,kicsit száraznak tűnhet,de a végén a kéz melegétől gyúrható állagú lesz.Ekkor kinyújtjuk a tészta nagyságára. Ráhelyezzük a diós rétegre és még a nyújtófával kicsit rá is nyomkodjuk.
Befejezés:
Felszeleteljük,majd felolvasztjuk,vízgőz felett a csokit és átlósan belemártogatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails