2010. június 12., szombat
Korzikai csirkemell
1 csirkemellfilé (kb 40 dkg)
fél kígyóuborka
6-8 szem gomba
2 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
3 cl olaj
só
bors
csípős paprika (lehet őrölt is)
1 ek csemege őrölt paprika
3-4 gerezd fokhagyma/ fokhagymakrém
1,5 kg burgonya
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk kb. 1x1 cm-esre.A hagymát megdinszteljük az olajon és rádobjuk a húst.Együtt pirítjuk néhány percig,majd megszórjuk a borssal,kis sóval és az őrölt paprikával (eddig egy pörköltes jelleget mutat).
Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát,valamint a fokhagymát és tovább pároljuk (vízre nincs szükség).Ezzel 10 percig pároljuk.Ekkor mehet bele a sok petrezselyemzöld,az előre megfőzött sárgarépakocka,a felkockázott uborka (fontos, hogy ez utóbbi ropogós maradjon),de itt már csak egy-két percnyi párolásra van szükség.Végül jöhet a nagyon erős paprika valamilyen formában.A lényeg,hogy minél mérgesebb legyen!Sült kockaburgonyával és reszelt sajttal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése