2010. június 12., szombat

Kavart boci süti


Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
4 tojássárgája
20 dkg cukor
csipet só
1 tk sütőpor
2 dl tej
10 dkg magozott meggy

Vaníliás krémhez:
1 cs vanília puding
4 dl tej
4 ek cukor
2 tojásfehérje

Csokis krémhez:
1 cs csokoládé puding
4 dl tej
4 ek cukor
2 tojásfehérje

Elkészítés:
Tészta készítése:
A tojássárgáját a cukorral,a sóval,a vajjal robotgéppel elkeverjük.A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük,majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).Ezután kivajazott tepsibe öntjük,elsimítjuk és rárakjuk a meggyet.A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.
Vaníliás krém készítése:
Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján).A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk.Majd a kihűlt tésztára simítjuk.
Csokis krém készítése:
Ugyanúgy készítjük,mint a vaníliapudingot.A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk,míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails