2010. június 15., kedd

Egyszerű pite


30 dkg liszt
4 tojás
10 dkg vaj/ margarin
20 dkg cukor
1 dl tej
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
ízlés szerint magozott,friss vagy befőttmeggy

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral,a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük.A tésztát kikent,kilisztezett magas szélű tepsibe öntjük,majd rászórjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőbe téve,közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails