2010. június 15., kedd

Szecsuáni csirke


2 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
gyömbér
2 gerezd fokhagyma
25 dkg fejes káposzta
2 sárgarépa
egy kevés borsó
2 ek szójaszósz
1 kk "erőspista"
1 tk ecet
fehérbors


Elkészítés:
A csirkecombot kicsontozzuk,apró darabokra vágjuk.
A wokot kevés olajjal felforrósítjuk és belerakjuk a csirkét.Amikor a hús szépen kifehéredett és egy kicsit kezd pirulni,egy tányérra kiszedjük. A wokba ezután a vöröshagyma kerül.Ha a hagyma üveges lesz,megszórjuk a gyömbérrel és belerakjuk a fokhagymát is.A következő a fejeskáposzta,majd a répa.Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk,ha közel azonos méretűre vágtuk.Legvégén a marék zöldborsót.
Ezt követően visszarakjuk a húst és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz,1mk erős paprika,ecet,ízlés szerint só,fehérbors. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket.Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails