2010. június 14., hétfő

Eszkimó szelet


Alsó réteghez:
115 g vaj
1/4 csésze porcukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
1 tojás
160 g keksz-morzsa
1/2 csésze apróra vágott mandula vagy mogyoró
1 csésze kókuszreszelék

Középső réteghez:
115 g vaj
2 ek+2 tk (40 ml) tejszín
2 ek vaníliás pudingpor
fél csésze porcukor

Felső réteghez:
115 g keserű csokoládé
28 g vaj

(1 csésze=2,5 dl)

Elkészítés:
Egy kicsi tepsit béleljünk ki folpackkal,úgy, hogy túllógjon a szélén.Könnyebb lesz majd így kivenni a süteményt.Az első réteghez egy lábasban kis lángon olvasszuk meg a vajat,adjuk hozzá a cukrot és a kakaót és jól keverjük össze.Állandó keverés mellett adjuk hozzá a tojást és kis lángon főzzük addig,amíg be nem sűrűsödik.Ez 1-2 perc.Vegyük le a tűzről,keverjük hozzá a kekszmorzsát,mandulát és a kókuszreszeléket. Hűtsük langyosra és nyomkodjuk bele a tepsibe.
A középső réteghez keverjük habosra a hozzávalókat és kenjük rá az alsó rétegre.Tegyük a hűtőbe,amíg elkészül a felső réteg.A harmadik réteghez vízfürdőn vagy kis lángon olvasszuk meg a vajat és a csokoládét és jól keverjük össze.Ha már kihűlt,de még folyós,kenjük a süteményre és tegyük vissza a hűtőbe.Ha megdermedt a csokiréteg,lehet szeletelni,bár biztosan jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben.

Tepsi mérete: 16x16 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails