2010. június 14., hétfő

Kincsesbánya


Tészta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:
25 dkg lágy margarin
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
0,6 l tej
4 ek liszt
1 cs babapiskóta
3 dl fekete kávé
rum (vagy rumaroma),ízlés szerint
1 kis üveg baracklekvár

Habhoz:
4 tojás fehérje
9 ek cukor

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük,beletesszük a cukrot,ezzel is még tovább verjük,míg a cukor el nem olvad.Amikor kemény,beletesszük a tojás sárgákat,ezzel is egy kicsit tovább verjük.A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük.Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet:a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral,a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára,majd ráöntjük a krémet.A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.Csokit is lehet reszelni a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails