2010. június 14., hétfő

Hartyáni krémes


A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 dkg keserű kakaópor
1 tojás
1 dl tej

A krémhez:
0,5 l tej
2 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg vaj
500 g babapiskóta
0,5 dl rum
2 dl tejszín

Elkészítés:
A lisztet,a margarint,a porcukrot,a sütőport,a kakaóport,a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen két egyforma lapot sütünk belőle (180 °C).
A tejet a 2 ek liszttel sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ha langyosra hűlt,belekeverjük az előzőleg habosra kavart vajat.Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát.Meglocsoljuk rummal,majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk,tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails