2010. június 15., kedd

Meggyes-mákos sütemény


15 dkg darált mák
15 dkg liszt + 3 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
25 dkg magozott meggy
4 tojás sárgája
2 dl tej
1 tk szódabikarbóna

Tetejére:
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja

Tésztára:

meggylekvár

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is habosra verjük.A mákot 15 dkg liszttel,a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
A meggyről a levet leöntjük,jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük,majd óvatosan a tésztába forgatjuk.Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük,180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.Kb. 30 perc kell ahhoz,hogy a tészta megsüljön és a tűpróbán is átmenjen.
A fehérjéket csipet sóval félig felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet és kemény habbá verjük.A sütőből kikapott tészta tetejét meggylekvárral megkenjük,majd rákanalazzuk a habot.5 percre visszatesszük a sütőbe,majd lekapcsoljuk és még 20 percet hagyjuk száradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails