2010. június 10., csütörtök
Fokhagymás töltött kifli
Hozzávalók:
1 dl tej
1,5 dl víz
1 dl tejföl
10 dkg rétesliszt
40 dkg simaliszt
2 tk cukor
2 mk só
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/3 kocka friss élesztő
Mindent a kenyérsütőgépbe pakolunk és megdagasztjuk, majd tálba téve duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apróra vágjuk és ropogósra sütjük. Tányérra szedjük. 1 fej hagymát apró kockákra vágunk és a szalonna zsírjában {nem kell az egész zsír, csak annyi amennyit a hagymára szoktunk használni} üvegesre fonnyasztjuk.
A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, oválisra nyújtjuk, megszórjuk a hagymával és a sült szalonnával, feltekerjük és 20 percig ismét kelni hagyjuk. Megkenjük tejföllel és sütőben szép pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése