2010. június 10., csütörtök

Fűszeres fusilli húsgombóccal


Hozzávalók:
-15 g friss fűszernövény a szárról lecsipkedve (bazslikom, oregánó, petrezselyemzöld)
-50 dkg darált marhahús ( lehet sertés is)
-1 tojás felverve
-25 g zsemlemorzsa
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-2 fej apróra vágott vöröshagyma
-2 ek. olaj
-1 doboz egész, hámozott paradicsomokat tartalmazó konzerv ( vagy a későbbiekben ennek megfelelő friss paradicsom lehéjazva)
-fél tk. cukor
-1 ek. dijoni mustár
-40 dkg fusilli
-só, bors

Először a húsgombócokat készítjük el: a friss, aprított petrezselymet és bazsalikomot belekeverjük a darálhúsba, hozzáadjuk a tojást, morzsát, fokhagymát, a vöröshagyma felét, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 kisebb gombócot formázunk.
A gombóckákat forró olajon nagy serpenyőben, gyakran megforgatva 4-5 perc alatt barnára sütjük, majd kivesszük az olajból egy tálra.
A maradék vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a cukrot, beleöntünk kb. 2 dl vizet és hozzáadjuk az aprított oregánót is. Gyöngyözve főzzük kb. 5 percig, majd simára turmixoljuk.
Ekkor visszaöntjük a serpenyőbe, beletesszük a húsgombócokat és a mustárt, kb. 25 percig főzzük lassú tűzön. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Eközben kifőzzük al dente a fusillit, leszűrjük.
Tálkákba adagoljuk, ráhelyezzük a húsgombócokat és a szósszal leöntjük, zöldfűszerekkel díszítjük.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Tipp és trükk: ha a húsból és a mártásból dupla adagot készítünk, lefagyaszthatjuk, legközelebb csak a tésztát kell frissen kifőzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails