2010. június 14., hétfő

Meggyes gesztenyerolád


Hozzávalók:
Piskótaroládhoz:
3 tojás
3 púpozott evőkanál liszt
3 púpozott evőkanál porcukor
3 evőkanál tej
1 púpozott teáskanál kakaópor

Töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza
1 csésze kimagozott meggybefőtt és a leve
20 dkg margarin
1 evőkanál rum vagy rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só

Díszítéshez:
olvasztott csoki


Elkészítés:
Piskótarolád:
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,kakaóport majd a lisztet.Sütőlemezt /gáztepsit/ megvajazunk,lisztezzük,majd rákenjük a tésztát.Előmelegített,175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.Nedves konyharuhára borítjuk,ráhajtjuk a ruhát és összecsavarva a ruhába hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Margarint habosra keverjük a sóval,vaníliás cukorral,majd apránként hozzákeverünk 3-6-8 evőkanál meggybefőttlevet és a rumot.Ezután hozzáadjuk a gesztenyemasszát és tovább keverjük,amíg egynemű,habos krém lesz belőle.
A kicsavart piskótát egyenletesen bekenjük a krém kétharmadával,a lecsöpögtetett és kimagozott meggyszemeket /dízsítéshez teszünk félre/ belenyomkodjuk.Ismét szorosan felcsavarjuk.Alufóliába csomagolva legalább 1 napra hűtőbe tesszük.Másnap a tetejére kenjük a megmaradt krémet,olvasztott csokit csorgatunk rá és meggyszemekkel díszítjük.Tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails