
Hozzávalók:
-350 g fusilli (vagy másmilyen tészta)
-300 g brokkoli kis rózsákra szedve
-1 ek. olívaolaj
-3 csirkemell filé falatnyi darabkákra vágva
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-2 ek. magos mustár
-1 nagy narancs leve
-25 g szeletelt mandula megpirítva
A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőztem. Az utolsó 3 percben hozzá dobtam a brokkolit is.
Miközben a tészta főtt, óvatosan felhevítettem az olajat serpenyőben (wokban is lehet) és a csirkefalatkákat aranyszínűre sütöttem 5-7 perc alatt, időnként kevergetve.
Az utolsó percben a fokhagymát is hozzátettem.
Összekevertem a mustárt a narancslével és a csirkére öntöttem, még néhány percig együtt pároltam. (A mustárral azért óvatosan, az enyém csípős volt, sok lett volna 2 teljes ek. !!)
A tésztát a brokkolival együtt leszűrtem és a főzőléből 3 ek.-nyit félretettem.
Összeráztam a tésztát a brokkolival és a csirkével, belekevertem a 3 ek. főzővizet és a mandulát, még egy kicsit megsóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése