2010. június 15., kedd

Hagymás hús kínai módra


50 dkg csirkemell
50 dkg vöröshagyma
30 dkg gomba
50 ml víz
3 ek ketchup
1 ek balzsamecet (sima is megfelel)
2 ek szójaszósz
1 ek porcukor
1 kk gyömbérpor vagy 1 cm reszelt gyömbér
2 ek fehérbor /elhagyható/

bors

Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk,majd egy tálba szedjük.Utána kevés olajon megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát és a felszeletelt gombát.Végül a kettőt összekeverjük,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a bort, végül a maradék hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük a húsra.10-15 percig lassú tűzön pároljuk.Ha kevésnek bizonyulna a víz,akkor lehet még hozzá önteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails