2010. június 14., hétfő

Lambada


6 db tojás
7 ek kristálycukor
4 ek rétesliszt
3 ek finomliszt
2 ek kakaó
1 cs vaníliás pudingpor /főzős/
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 ek víz

Krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 dl tej
1 cs csokipudingpor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket keverőtálba tesszük.Robotgéppel kemény habbá veretjük.Lassan beleadagoljuk a cukrot és fényesre verjük.Hozzáadagoljuk a tojások sárgáját,majd a pudingport,liszteket és a szódabikarbónát.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a massza 3/4-ed részét.A maradékba belekeverjük a kakaót és kanállal rácsorgatjuk a sárga tésztára.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Ha kész,kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a papírt.Amíg kihűl,elkészítjük a krémet.
A vajat habosra keverjük a cukorral.A csokipudingport a tejben sűrűre főzzük.Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez és jó habosra,simára keverjük.A tésztát 3 felé vágjuk és megkenjük a lapokat a krémmel.Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral és kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails