2010. június 14., hétfő
Jóska-szelet
Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dkg szalalkáli
kevés tej
3 ek cukor
1 tojás
Krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor
Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
kevés olvasztott csoki (fél tábla Katica)
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 cipóra osztjuk.Nagyon vékonyra sodorjuk és tepsi hátán megsütjük.Nagyon gyorsan sül és könnyen törik.Kicsit vigyázzunk,mikor levesszük a tepsi hátáról.A krémhez 3 dl tejben felfőzünk 3 ek lisztet és a pépet jól kihűtjük.
A vajat a cukorral,vaníliával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kihűlt pépet.A krémet a lapok közé kenjük.Tetejére felverjük a Hulala tejszínt, melybe habfixálót keverünk.Olvasztott csokival megvonalazzuk a tetejét.Másnap szeleteljük fel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése